SHR – permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning

hår1SHR IPL+RF är en ny teknik baserat på föregångaren E-light och har fått en svepande framgång! Teorin är att man värmer upp dermis gradvis tills man når måltemperaturen. Vid den temperaturen skadas hårsäckarna och förhindrar återväxt väldigt effektivt. Det finns stora skillnader mellan SHR och andra maskiner som utför permanent hårborttagning.

  • Smärtfritt! Med det fantastiska kylsystemet kan vi erbjuda helt smärtfria behandlingar.
  • Skonsamt! SHR är väldigt snäll mot huden och kan även användas på solad hud.
  • Effektiv! Behandlingarna går väldigt fort då SHR avfyrar 6-10 skott i sekunden, medan t ex E-light endast avfyrar 1 skott var tredje sekund. Alla hudtyper! Behandlingen är effektiv på alla hudtyper, samt ljusa och fina hår.

 

 

 

hår2Behandlingen utförs med 3-5 veckors mellanrum beroende på vilket område som behandlas.

Vanligtvis behövs mellan 4 och 6 behandlingar för ett hårfritt resultat. Kroppsbehåringen växer i tre olika faser, växtfas, vilofas och övergångsfas. Beroende på vilken fas det befinner sig i kommer hårstrået att förstöras permanent eller återkomma, därför behövs flera behandlingar.

 

 

 

Hur går behandlingen till?

hårFörst appliceras en genomskinlig gel som kontaktyta.
Där efter förs handenheten över området som ska behandlas. I handenheten sitter en ljusprisma som leder pulserna in i hårsäckarna som tas upp av hårets pigment, omvandlas till värmeenergi och eliminerar alla hår som är i aktiv växtfas.

Inför och efter behandling

För att behandlingen ska vara så effektiv som möjligt ska området vara hårfritt, därför ska området rakas dagen innan. Eftersom att behandlingen kräver att det finns hår i hårsäckarna så får området därför INTE vaxas eller ryckas på minst 4 veckor innan. Om ansiktet ska behandlas så ska smink undvikas både just före och om möjligt även dagen efter behandling. Om du ska vistas ute i solen efter behandlingen är det bra om man smörjer in det behandlade området med solskyddsfaktor. Eventuell rodnad efter behandlingen kan förekomma men det försvinner efter en kort tid. Håret som behandlats faller av efter 2-3 veckor.

Välkommen till oss för en kostnadsfri konsultation!

Boka tid